Calcam pe fluturi zi de zi

Se spune ca daca cineva ar calatori in trecut si ar calca pe un fluture, ar schimba lumea. Ne-am fi nascut cu ochii verzi, in Maldive, ori nu ne-am fi nascut deloc! Am fi trubaduri, am fi roscati si am dormi in rulota, pe drum spre Marele Canion. Am fi inventatorii inteligentei artificiale ori soldati in desert. Si… calcam pe fluturi zi de zi!

Schimbam cu fiecare actiune a noastra lumea si tot ceea ce putem spera este sa o schimbam in bine. Binele insa… este relativ, subiectiv, greu de incatusat in tipare. Ce mie imi face bine, tie poate sa iti faca rau ori viceversa. De unde stii pe ce fluturi sa calci si pe care sa ii ocolesti?

Si… ramai cu intuitia. Ramai cu al treilea ochi, din frunte ori din ceafa, in functie de credinta. Ramai cu liniile destinului din palma stanga, cu pisicile negre si cu o geana pe obraz. Pe care obraz e mai usor de ghicit… Ce dorinta ar trebui sa iti pui este cel mai greu de stiut!

In final, ramai si raman cu speranta. Speram sa nu calcam pe fluturi si nici in strachini pline de necunoscut. Speram ca totul va fi bine si ca orice am decide astazi, maine ne va fi aliat si nu dusman. Speram mai ales sa ocolim toate aripile acelea albastre si pline de polen si mai speram ca daca nu le ocolim ci le strivim, sa ajungem inventatori, sa inventam masina timpului si sa ne putem intoarce spre a ocoli ori a strivi oricati fluturi!

Speram sa fim liberi de consecinte insa nimeni pe lume nu este. Intr-o zi, aparent din senin, cu totii am primit sau vom primi cadou o constiinta! Atunci vom deveni activisti pentru „Salvati natura!” si nu vom mai calca pe fluturi niciodata. Sau… doar extrem de rar, din regretabila si prea greu de evitat eroare umana.

Iulia-Florentina Paciurea

 

Please follow and like us:
0