Ce port in geanta?!

 

Port o oglinda si un ruj, nu ca sa fiu frumoasa pentru cineva anume, ci pentru mine. Senzatia de frumusete imi da intotdeauna incredere!
Port o fotografie cu cei dragi, cu mama… pe care o vad prea rar in ultima vreme…
Port o carte – cea mai fidela prietena – care ma face sa uit de ploaie si vant, de griji… Cu o carte, metroul si statia de autobuz devin magice si cine nu are nevoie de un strop de magie?!
Port o ciocolata neagra – dulce si amara – ca viata insasi…
Port o agenda noua pentru tot ceea ce trebuie sa-mi notez si mai port o agenda veche, pentru tot ceea ce trebuie sa-mi amintesc. Pe cea veche nici n-o mai deschid, dar ma linsteste gandul ca o am cu mine.
Port cheile casei mele, refugiului meu, locului in care salteaua este cea mai moale, locul in care am vesnic ceai si cafea, locul in care am flori si carti si ciorapi si umbrela…
Port un breloc vechi, neatasat de chei – a devenit urat! – dar atasat emotional de mine!
Port nelipsitul smartphone al zilelor noastre moderne, prea mare si prea fara taste, prea incomod si prea lent uneori, dar… vital! Cand e toamna e plin de imagini cu frunze si ploaie si vant, cand e iarna e plin de pisici prin zapada si tot asa… il iubesc cel mai mult pentru imaginile de fundal, adunate cu nesat!
Port trei pixuri: unul serios, matur, metalic, al doilea – geaman al primului (in caz ca il pierd pe primul!) si al treilea ieftin dar vesel, copilaresc, usor, cu un strop de sclipici, special pentru gandurile mele… ma inveseleste de cate ori il vad!
Port un dres de rezerva si mai port factura la tv!
Port in sfarsit o lista neterminata, dar deja lunga cat scrisoarea pentru Mos-Craciun. E pentru dupa servici, pentru magazinul de langa bloc – cu preturi cam mari, dar util ca-i aproape si vesel pentru ca ma serveste o batranica simpatica.

Ce port in geanta?! Viata mea toata! De asta sunt gentile mele atat de mari si grele mai mereu…
Voi…ce purtati?

Iulia-Florentina Paciurea
https://www.facebook.com/Iulia.Paciurea/

Please follow and like us:
0