Copilul din 2 iunie

Copilul din 2 iunie foloseste ruj si lac de unghii. Candva, le fura pe ascuns de la sora sa mai mare. Acum le foloseste din obisnuinta. Cand are nevoie de curaj alege rosu, iar cand merge la mare isi permite violet, albastru ori turcoaz.

Copilul din 2 iunie conduce un alt copil la scoala: copilul sau. Se bucura de coronita copilului sau ca si cand ar fi a sa. Mai mult chiar!

Copilul din 2 iunie merge la serviciu, la piata si la banca. In drum spre casa, intalnind un sotron, cu patratele prea scurte pentru talpa sa, priveste in jur strengareste si sare pana la 10 ori doar pana la 8… Pana la 8 este mai usor decat pana la 10, mai ales daca ai sacose cu carti si caiete in mana, pentru copilul de acasa.

Copilul din 2 iunie stie ca ieri a fost ziua copilului sau si mai stie ca astazi este ziua tuturor copiilor, indiferend de varsta, indiferent de ani. Este si ziua sa! A sufletului sau! Astazi, pe 2 iunie, este mai ales ziua sa! Isi dorea nespus o zi a copilului din el. Si eu imi doream! Si tu… La multi ani, copile!

Iulia-Florentina Paciurea

(Versurile fac parte din volumul „Emotii”)

Please follow and like us:
0