Cu sufletul cald si liber… spre maine!

Este greu sa ii iertam pe ceilalti si cand in sfarsit reusim… oare de ce nu ne simtim impacati? Poate pentru ca vina este mereu la mijloc, poate ca vina este in parte si a noastra si poate ca cel mai greu este sa ne iertam pe noi insine.

Gresim din iubire, gresim din durere, gresim din copilarie si uneori chiar din rautate. Adunam resentimente si devenim un burete plin de emotii de tot felul, mai mult nespuse decat spuse, refulate, ascunse, prea putin “citite” de cei din jur.

Nu cerem ajutor. Niciodata pana acum si acum, daca o facem, constatam ca este tarziu. Raul a fost deja facut si raul cel mai mare il induram chiar noi. Nu “dusmanii” nostrii.

De fapt, nici nu avem dusmani. Dusmanii nostrii sunt de moment: sunt mama, iubita, fratele, vecinul, sefa, colega de camera. Chiar si vanzatoarea de bilete… Dusmanii nostril cei mai aprigi sunt chiar gandurile noastre si cu gandurile… cum sa te lupti?!

Este greu sa lupti cu vorbele strainilor. Este si mai greu sa lupti cu ale celor dragi. Cel mai greu este sa lupti insa cu tine, cu gandurile tale. Pana cand aceasta lupta? Cine va iesi invingator? In razboi nu exista decat invinsi… Te regasesti curand dorinic de fuga. Fuga de tine. Fuga de lume.

Lumea nu va obosi niciodata sa te intrebe acelasi lucru, la care nu vrei sa raspunzi si uneori nici macar sa te gandesti. Lumea nu va obosi niciodata sa te intrebe pentru ca vesnic este o alta fiinta umana cea care pune intrebarea…

Dar tu? Tu nu obosesti sa raspunzi vesnic la aceeasi intrebare? Si daca ai obosit ce faci? Nimic… continui sa raspunzi… Pana cand? Pare vesnic! Doar modalitatea in care o faci se schimba treptat. Uneori raspunzi in gluma… alteori sarcastic. Uneori taci.

Tacerea: cea mai buna arma. Tacerea este letala pentru gandurile straine, iar pe tine te va ajuta mult. Nici nu stii cat de mult! Poti sa-ti asculti inima in tacere. La ceas de seara ori de noapte, intr-un loc drag inimii tale, iarta-ti greselile de peste zi si priveste cu sufletul cald si liber spre maine!

Iulia-Florentina Paciurea

(fotografie din minunata zona a Siriului)

Please follow and like us:
0