Miresme amestecate

Miresme amestecate

Suntem flori. Crestem in aceeasi gradina, sub acelasi Soare si sub aceiasi nori… Cum de suntem atat de diferite? Este simplu: fiecare dintre noi privim gradina din alt unghi, iar pe florile din jurul nostru dintr-o singura perspectiva. Uneori ni se pare ca floarea de langa noi a fost favorizata de catre Soare, ori ca toata roua diminetii s-a adunat numai pentru ea. Uneori ni se pare ca noi suntem iubita Soarelui si ca el nu mai are raze pentru nimeni altcineva. Dar uneori… ne viziteaza o albina ce poarta cu ea parfumul intregii gradini… Aceea este clipa in care ne dam seama ca suntem interconectate si aceea este clipa cand parfumul nostru poate ajunge pana la stele, pentru ca amestecul de miresme este puternic si curajos si bun.

Iulia-Florentina Paciurea
https://www.facebook.com/Iulia.Paciurea/

 

 Pana la urma…
Pana la urma te vei imbraca cum vei dori, vei vorbi ceea ce vei gandi, vei iubi cum numai tu stii, vei trai dupa regulile tale. Ce sens are sa astepti sa faci toate acestea cand vei fi pierdut deja o mare parte din timpul tau pretios pe Pamant?!
https://www.facebook.com/Iulia.Paciurea/

Pana cand?

Lumea nu va obosi niciodata sa te intrebe acelasi lucru, la care nu vrei sa raspunzi si uneori nici macar sa te gandesti. Lumea nu va obosi niciodata sa te intrebe pentru ca vesnic este o alta fiinta umana cea care pune intrebarea… Dar tu? Tu nu obosesti sa raspunzi vesnic la aceeasi intrebare? Si daca ai obosit ce faci? Nimic… continui sa raspunzi… Pana cand? Vesnic! Doar modalitatea in care o vei face se va schimba. Uneori o sa raspunzi in gluma… alteori sarcastic. Uneori o sa taci. Ce altceva poti face din asta decat un exercitiu literar?!
https://www.facebook.com/Iulia.Paciurea/

 

Unii oameni, multi dintre ei, cred in propria persoana doar atunci cand sunt inconjurati de alti oameni, care au aparent misiunea sacra sa le ofere cumva, prin cai nebanuite, credibilitate. Din pacate pentru cei dintai, sustinerea celor din urma nu este vesnic garantata, neconditionata ori absolut necesara. Viata le-o va lua cu prima ocazie si atunci se vor simti singuri, insa tot singuri erau si pana ieri. Iesiti din iluzie, vor incerca initial sa se agate de cei din jur; nu vor intelege o vreme cum si mai ales de ce au fost parasiti. Parasirea aceasta imaginara ii va dobori si apoi ii va salva! Vor invata ca nu au nevoie de zambetul nimanui sa sa-si confirme propria existenta si apoi, vor deveni chiar ei initiatori de zambete!
https://www.facebook.com/Iulia.Paciurea/

 

Uneori nu suntem singuri chiar daca suntem printre straini…
Uneori ne leaga o melodie, un suras, o lacrima…
Uneori trecem pe langa un necunoscut si-l auzim soptind in telefon „Aduc paine si ciocolata amaruie! Vin repede!”…
Uneori urca pisica vecinei de la etajul 5 cu tine in lift si o duci pana acolo, chiar daca tu stai la alt etaj…
Uneori vezi un tanar ajutand o batrana sa traverseze strada pentru ca nu toti tinerii de astazi sunt reci si indiferenti…
Daca ai mers astazi cateva statii cu metroul, nu, nu ai fost printre straini!
https://www.facebook.com/Iulia.Paciurea/

 

A te iubi pe tine chiar si atunci cand stii ca ai gresit nu este mandrie oarba, orgoliu fara margini ori rupere de realitate. Toti gresim uneori! Exista fluturi care traiesc doar o zi si in acea singura zi a lor pe Pamant trec prin toate starile de care sunt ei capabili. Nu isi urasc aripile daca si-au risipit polenul si nici antenele daca nu au gasit floarea potrivita. Fii ca ei, fii fluture si ai grija de tine!
https://www.facebook.com/Iulia.Paciurea/