Intre cer si pamant

Undeva in New-York exista o cladire inalta pana la nori, cu living-uri in care ar incapea cu usurinta o casa intreaga, cu fereste deloc timide, ce tin loc de pereti, cu locatari manati de vesnica idee “the night is young”. Acolo, lifturile luxoase sar de la etajul 12 la 14, fara nici o oprire.

Undeva in Salem, Massachusetts, exista inca locuinte sub al caror presulet de bun venit, se ascunde o pentagrama. Cinci colturi bune si protectoare, pentru cel putin cinci temeri…

Undeva in Gironde, farul din Cordouan nu-si ascunde misterul! Noapte de noapte, pe holurile sale inca se aud pasii domnitelor de odinioara si fosnetul rochiilor dantelate ce mangaie usor, ca o briza abia, podeaua veche de secole. Doar pescarusii nu se infioara, caci fiecare vizitator uman paraseste farul cuprins de fiori.

Undeva in Romania, in fiecare an, pe 24 iunie, zanele bune isi fac aparitia. Tot atunci, copii poarta cununite din flori, fetele isi viseaza ursitul, iar vrajitoarele folosesc noaptea pentru a recolta plante si flori cu puteri nebanuite.

Undeva in Thailanda, exista copaci imbracati in panze felurite, colorate. Acolo legatura dintre oameni si natura este una cu adevarat speciala. Copacii sunt considerati zeitati, iar legendele vorbesc dupa caz… despre bunatatea ori mania lor.

Intre cer si pamant, intre oameni si ingeri, intre paduri seculare si nori furtunosi, exista… exista cu mult mai multe lucruri decat ne-am fi putut imagina vreodata. Sunt poate superstitii, sunt legende uitate ori povesti ce ne-au insufletit copilaria. Sunt pisici negre si sare si flori, adanc inradacinate in subconstientul nostru colectiv. Ceea ce nu ne putem explica devine miracol pentru unii, vraja pentru altii si coincidenta pentru majoritatea. Indiferent cum o numim, cum le numim… ele exista!

Iulia-Florentina Paciurea

Please follow and like us:
0