Perla din adancuri

In apele unui ocean indepartat un graunte de viata isi cauta necontenit casuta. Purtat de valuri ca o frunza in vant calatoria lunga si obositoare i-a fost brusc intrerupta de o lovitura puternica. Midia (scoica-copil) se lovi de o stanca rasarita in mijlocul apei. De acum viata sa avea sa inceapa cu adevarat… Se lipi de stanca rece si neprimitoare, dar o alese drept casa pentru viitoarea sa viata.
Transformarea dureaza mult insa o midie adulta de 7-8 centimetri lungime poate rezista valurilor puternice. In timpul fluxului scoica filtreaza apa din jur cautand hrana, iar la reflux cochilia se inchide ermetic.
Intr-o zi un fir de nisip cat un varf de ac ramase blocat in scoica si neputand sa mai iasa isi astepta cuminte sfarsitul. Minune insa…scoica il gazdui si-l imbraca in calciu sidefat transformandu-l treptat in cea mai frumoasa perla a apelor, alba ca margaritarul si pura ca lacrima unui copil.
Cum orice inceput isi are si sfarsitul, scoica intr-o zi ajunse pe o plaja si lasand la iveala cea mai rotunda perla, muri…
Create printr-un proces atat de natural si misterios, perlele de-a lungul timpului au simbolizat puritatea, intelepciunea, persoana iubita, puterea… iar macinate erau considerate afrodiziac.
Indiferent ce alegi sa porti de Sarbatori si zi de zi… fii frumoasa, straluceste, viseaza! Si… nu uita: tu esti o perla in lumea ta!
https://www.facebook.com/Iulia.Paciurea/

Please follow and like us:
0